Cerdà renova 200 metres de canalitzacions d'aigües potables
11/10/2017

L'Ajuntament de Cerdà ha finalitzat les obres de canalització d'un total de 200 metres d'aigües potables que es dirigien als terrenys disseminats i antics corrals. Segons va recordar l'alcalde, José Luís Gijón, "algunes d'estes línies tenien més de trenta anys d'antiguitat i estaven completament obsoletes i eren poc eficients".

Gijón va recordar que dos empreses diferents van presentar informes en què es concloïa que Cerdà l'any 2015 tenia un rendiment de les seues aigües potables d'al voltant del 30%, una xifra que, segons l'alcalde "suposaven unes enormes pèrdues d'aigua, amb el seu corresponent impacte ambiental i econòmic".

Ara, amb les obres de renovació de línies i al costat de la primera fase del seccionament d'aigües de la zona del casc urbà cerdaní, s'augmentarà el rendiment generant un impacte positiu en el consum total dels veïns al costat del corresponent estalvi hídric i ambiental que açò suposa.

Moció pel finançament

Així mateix, el partit del govern local, ACCEDE-Demòcrates Valencians, ha anunciat que presentarà una proposta perquè l'Ajuntament de Cerdà s'adherisca oficialment a la marxa convocada el pròxim 18 de novembre per a exigir un just finançament per a la Comunitat Valenciana i a la qual, en bloc, assistirà Demòcrates Valencians.